De laatste woorden van Steve Jobs: 'Oh wow'

31/10/11 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:44

'Oh wow, oh wow, oh wow.' Dit zijn volgens zijn zus Mona Simpson de laatste, toch wel mysterieuze, woorden van Steve Jobs net voor hij stierf.

De laatste woorden van Steve Jobs: 'Oh wow'

© BELGA

Op 16 oktober sprak Mona Simpson tijdens een herdenkingsplechtigheid in de Stanford University een lofrede uit voor haar overleden broer, Apple-stichter Steve Jobs, en vertelde ze hoe hij stierf in het bijzijn van zijn familie. 'Steve's laatste woorden waren twee lettergrepen die hij drie keer herhaalde", zegt Simpson. "Hij keek naar zijn kinderen, dan naar zijn vrouw en dan over hen heen en hij zei 'Oh wow, oh wow, oh wow'.

De dag voor zijn dood belde Jobs naar Mona, een schrijfster en professor Engels aan de universiteit van Californië, en vroeg haar om dringend naar hem te komen. 'Ik zeg het je nu omdat ik bang ben dat je niet op tijd zult zijn", zo zei Jobs.

Zijn adem klonk alsof hij aan het klimmen was. 'Af en toe sprong Laurene (zijn vrouw) naast hem recht wanneer er tussen twee ademhalingen een langere pauze was. We keken elkaar aan en dan ging hij verder met ademen.'

Meisjesachtig

Mona Simpson omschrijft Jobs als een man die voor zijn gezin leefde en op een 'meisjesachtige' manier over liefdeszaken sprak. 'De liefde was zijn hoogste deugd, zijn god der goden. Hij volgde en leefde mee met het liefdesleven van zijn collega's', aldus Simpson. Over de dag waarop hij zijn toekomstige vrouw, Laurene Powell, ontmoette, zei hij: 'Er is die mooie vrouw, ze is slim en ze heeft een hond, en ik ga met haar trouwen.' Zijn grote droom was om uiteindelijk met zijn dochters op hun huwelijksdag naar het altaar te wandelen.

Helaas zal de voormaige Apple-CEO dit niet meer kunnen meemaken. Jobs stierf op 5 oktober op 56-jarige leeftijd aan pancreaskanker. In augustus nam hij al afscheid van het bedrijf dat hij oprichtte, maar toch was zijn dood voor velen in Silicon Valley en in de rest van de wereld een schok. (TE)

Lees meer over:

Onze partners