Arnault belooft miljoenen voor Belgische schatkist

09/02/13 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

De Franse miljardair Bernard Arnault, die Belg wil worden, laat weten dat de Belgische staatskas miljoenen mag verwachten.

Arnault belooft miljoenen voor Belgische schatkist

© belga

De Franse miljardair Bernard Arnault, die Belg wil worden, laat weten dat de Belgische staatskas miljoenen mag verwachten. Dat bericht De Tijd zaterdag.

De belofte komt van Denis Dalibot, rechterhand van Arnault en jarenlang financiële topman die naar België is gestuurd om hier de activiteiten van Arnaults imperium verder uit te bouwen.

In Arnaults naam zegt Dalibot dat de Belgische staatskas miljoeneninkomsten mag verwachten. Dat heeft te maken met LVMH Finance Belgique, dat gevestigd is aan de Louizalaan. De Belgische vennootschap staat in voor de financiering van de miljardenactiviteiten van de luxegroep LVMH wereldwijd. Dat leverde de schatkist volgens Dalibot in 2012 al 11,6 miljoen euro vennootschapsbelastingen op. In 2012 zal dat 'gevoelig meer' zijn, aldus Dalibot. Daarnaast zou LVMH in België ook reële investeringen plannen.

Dalibot geeft in het interview met De Tijd nog mee dat België 'een gastvrij land' is voor multinationals. Maar de fiscale aantrekkelijkheid is niet de enige reden. "Ik hoor veel mensen klagen, maar België is een stabiel land." Ook de centrale ligging en de goed opgeleide arbeidskrachten zijn troeven.

Voorts zegt Alibot dat Arnault niet Belg zou worden om fiscale redenen, maar om een juridische. Om het voortbestaan van zijn groep veilig te stellen, mocht hij plots overlijden, heeft Arnault in België een private stichting opgericht. In Frankrijk kan dat niet. Om die erfenisconstructie waterdicht te maken en te beschermen tegen rechtszaken in Frankrijk moet Arnault ook Belg worden. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners