Een veelzijdige voeding zou niet de gezondste zijn. Ze zou in vergelijking met een minder diverse voeding meer ongezonde voedingselementen kunnen bevatten. Ze zou ook aanzetten tot meer eten, en dus meer risico op overgewicht inhouden. (Bron: Circulation)

Naar glamour kijken maakt je mensonvriendelijker. Mensen die veel naar televisiereeksen over rijke en bekende personen kijken, hebben minder sympathie voor mensen met minder geluk in het leven. Ze zijn meestal ook minder tevreden met zichzelf. ( Media Psychology)

Vrouwen hebben hun man graag slim, maar ook niet te slim. Té is zelden een nuttige factor in een schoonheidsideaal – té mooi is ook niet aantrekkelijk. Het ideaal zou een relatief mooie partner met een relatief hoge intelligentie zijn. ( British Journal of Psychology)

Zangvogeltjes vliegen hoog op hun trek naar Afrika. Ze kunnen zelfs opstijgen naar hoogtes van meer dan vier kilometer als ze daardoor in zones met geschikte rugwinden terechtkomen. De studie betrof soorten als karekieten en klauwieren. ( Journal of Avian Biology)

Het zien van babydiertjes vermindert de zin in vlees. Het effect is sterker voor vrouwen dan voor mannen. Babydiertjes wekken gevoelens van warmte en tederheid op, die de zin in vlees sterk onderdrukken. Voor volwassen dieren is het effect heel wat kleiner. ( Anthrozoös)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content