20/04/12 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Elk huis is een restaurant

Eten bij de buren, koken voor de buren.

Elk huis is een restaurant

© GF

Koken is een rage, dat bewijst het succes van kookprogramma's en de bijhorende kookboeken. Chefs zijn de idolen van vandaag en dat werkt aanstekelijk. De diepvriesmaaltijd heeft zijn beste tijd gehad en steeds meer mensen staan weer graag zelf in de keuken.

De Nederlandse website Thuisafgehaald probeert het meeste uit deze trend te halen. Het principe is simpel: u bent van plan iets lekkers te koken voor uzelf. U maakt gewoon een paar porties meer en u meldt dat aan het netwerk. Buren, of mensen die bij u in de buurt werken, schrijven zich in en komen de maaltijd afhalen of bij u thuis opeten. U verdient daar uiteraard een paar euro's mee.

In Nederland zijn er al honderden amateurkoks die op deze manier maaltijden aanbieden. In het noorden van Vlaanderen duiken ook de eerste kandidaten op. En zeg nu zelf 'Portie Surinaamse bami met kipfilet en geroosterde kip uit de oven. (incl. home made zoet zuur & sambal)' voor amper 6 euro. Daar kan geen broodje gezond tegenop.

Onze partners