Champions League: Chelsea komt met 0-0 weg bij Atletico Madrid

Atletico Madrid-Chelsea: Thibaut Courtois (L) bindt de strijd aan met Chelsea-verdediger Gary Cahill. © BELGAIMAGE

In de heenwedstrijd van hun halve finale in de Champions League hebben Atletico Madrid en Chelsea 0-0 gelijkgespeeld. Bij Atletico hield doelman Thibaut Courtois nogmaals een ‘clean sheet’. Eden Hazard bleef in Londen vanwege een kuitblessure.

Chelsea concentreerde zich op het houden van de nul, waardoor Courtois zo goed als werkloos bleef. De terugwedstrijd is op 30 april in Londen. Toby Alderweireld bleef op de bank bij de Madrilenen.

Nog niet geboren

Al na 14 minuten kende de wedstrijd een sleutelmoment. Chelseadoelman Petr Cech kwam na een corner slecht neer en de Australische reservedoelman Mark Schwarzer mocht de wei in. Toen Schwarzer, 41 jaar oud, in 1990 zijn debuut maakte als professioneel doelman, was Courtois nog niet geboren. José Mourinho zal zich even beklaagd hebben dat de Belg in het Atleticodoel verbleef, en niet op de Londense bank.

Voor het overige was de eerste helft voer voor de vergeethoek, op een paar halve kansen voor beide ploegen na viel er weinig te beleven. Courtois moest enkele corners plukken en deed dat foutloos.

Grimmig

Twee minuten na de pauze moest Courtois een schotje van Frank Lampard klemmen. Door het gebrek aan doelpunten en de vele onderbrekingen werd de partij grimmiger. Onder meer diezelfde Lampard en John Obi Mikel liepen tegen geel aan. Zij missen de terugwedstrijd, net als Atleticospeler Gabriel Fernandez.

20 minuten voor tijd moest Chelseaverdediger John Terry het veld geblesseerd verlaten nadat hij op corner een trap op zijn voet had gekregen van Diego Costa. (Belga/TV)