Vlugschrift (6)

11/06/10 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

Van de bibliotheek van de toekomst tot het e-boek van morgen: dagelijkse boekennieuwtjes.

Bibliotheek van de toekomst
De Spaans-Belgische architectentandem RCR Arquitectes en Coussee & Goris mag de bibliotheek van de toekomst ontwerpen, dat maakte stad Gent woensdag bekend. Plannen voor het bouwen van een multicultureel centrum op de Waalsekrook, gelegen in hartje Gent bestaan al meer dan een decennium. In het projectontwerp is er op de site van 40.000 vierkante meter niet enkel plaats voor een bibliotheek, maar ook voor een mediacentrum, voor het Vlaams Instituut voor de Archivering en voor het bedrijvencentrum iCubes. Het project wordt verwacht tegen 2015 gerealiseerd te zijn.


Eerste e-awards uitgereikt

In Brussel werd op 10 juni voor het eerst het e-reading event georganiseerd. E-reading staat voor digitaal lezen op het internet. Telecombedrijf Jakajima, TMAB Business Events en Boek.be reikten in Brussel drie awards uit. De award voor de beste e-reader ging naar BeBook One, Destandaard.be kreeg de titel van beste krantenwebsite en Stieg Larssons 'Mannen die vrouwen haten' tenslotte won de prijs van het beste e-Book. Internetlezers konden hun favoriete e-reading sites nomineren via een online-enquête.


Toneelhuis brengt 'de man zonder eigenschappen'

In een regie van Guy Cassiers brengt het Toneelhuis een vertolking van Robert Musils 'De man zonder eigenschappen'. In 2010 zal alleen het eerste deel van de satirische trilogie te zien zijn, de andere twee delen worden in het seizoen 2011-2012 in een theatervoorstelling gegoten. 'De man zonder eigenschappen' is te bekijken van vrijdag 10 juni tot en met zondag 19 juni in de Antwerpse Bourlaschouwburg.


Onze partners