Zaak De Gelder: Beslissing over assisen op 4 mei

26/04/12 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:51

De raadkamer van Dendermonde spreekt zich op 4 mei uit of Kim De Gelder al dan niet voor assisen moet verschijnen.

Zaak De Gelder: Beslissing over assisen op 4 mei

© Belga

In de zaak van Kim De Gelder zal de raadkamer van Dendermonde zich op 4 mei uitspreken over de verwijzing van De Gelder met het oog op een assisenproces. Dat zegt Michaël Verstraeten, advocaat van de burgerlijke partij. Het nieuwe verslag van twee psychologen van de verdediging werd meegenomen in het beraad.

Jaak Haentjens, de advocaat van De Gelder, blijft ervan overtuigd dat zijn cliënt ontoerekeningsvatbaar is en geen assisenproces moet krijgen. Hij had een nieuw verslag ingediend van twee psychologen die stellen dat De Gelder inderdaad niet toerekeningsvatbaar zou zijn. De raadkamer in Dendermonde heeft kennis genomen van de nieuwe verdedigingsstukken. Het nieuwe verslag zorgt niet voor bijkomend uitstel, omdat het college van gerechtspsychiaters niet moet reageren op het verslag van de psychologen.

Hof van assisenHet parket van Dendermonde heeft zijn vordering ook gehandhaafd en vroeg dat de raadkamer het dossier aanhangig maakt bij de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, die definitief moet beslissen of De Gelder doorverwezen wordt naar het hof van assisen. Ook de burgerlijke partijen hebben dat gepleit. De verdediging eiste dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard en geïnterneerd wordt. De uitspraak valt op 4 mei. (Belga/INM)

Onze partners