VB hekelt Franstalige drang naar 'Lebensraum'

03/06/10 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:35

De partij heeft donderdag actie gevoerd tegen uitlatingen van CDH-voorzitster Joëlle Milquet.

Het Vlaams Belang heeft donderdag op de grens tussen de Vlaamse gemeente Sint-Genesius-Rode en de Brusselse gemeente Ukkel actie gevoerd tegen de 'Anschluss'-politiek van CDH-voorzitster Joëlle Milquet.

Milquet pleitte woensdag voor een uitbreiding van het Brussels gewest met een (faciliteiten)gemeente als Kraainem bijvoorbeeld. Ze wil ook een corridor, een territoriale band, tussen Brussel en Wallonië.

Dat ontlokt bij VB-kopstuk en Senaatslijsttrekker Filip Dewinter de commentaar dat Milquet er op uit is de ''Lebensraum' van de Brusselaars te vergroten door een deel van Vlaanderen te 'koloniseren'.

De partij voerde daar donderdag actie tegen door over de Waterloosesteenweg, op de grens tussen Vlaanderen en Brussel, een spandoek te hangen met de tekst 'Hier begint Vlaanderen'.

Volgens Dewinter zijn de Franstaligen op zoek naar 'Lebensraum'. "Hier begint Vlaanderen. We zijn niet bereid om ook maar één centimeter van Vlaanderen prijs te geven in eender welke onderhandelingen. Geef ons wat van ons is: een Vlaamse onafhankelijke staat", aldus Dewinter.

Onze partners