Vanhengel (Open VLD) hekelt communicatie Crevits en onderwijsinspectie

Guy Vanhengel (Open VLD), Brussels minister van Financiën © BELGA

Guy Vanhengel (Open VLD), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, heeft uitgehaald naar de communicatie rond het onderwijsrapport: ‘Mij collega Hilde Crevits (CD&V) kan zich afvragen of haar manier van communiceren heeft bijgedragen tot een verbetering van het onderwijs in de hoofdstad.’

VGC-collegevoorzitter Guy Vanhengel (Open VLD), bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs in Brussel, heeft bij de voorstelling van zijn beleidsnota “Bouwen met talent” scherp uitgehaald naar de communicatie rond het jaarlijkse onderwijsrapport: “Ik laat het over aan mijn collega Hilde Crevits (CD&V) en de Inspecteur-Generaal om te oordelen of hun communicatie is geslaagd”, aldus de Brusselse minister.

Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kreeg nog een bijzonder slecht rapport van de Vlaamse inspectie: minder dan de helft van de scholen (43 procent) kreeg een gunstig advies. Vlaams minister van Onderwijs Crevits wees ook op het overaanbod aan ASO-richtingen in de hoofdstad.

‘Onrechtvaardig’

Vanhengel reageerde scherp op de manier waarop men over het rapport heeft gecommuniceerd: “Het verhaal is veel genuanceerder dan wat de pers ervan heeft gemaakt. Mijn collega Crevits en de Inspecteur-Generaal zouden zich kunnen afvragen of ze met de wijze waarop ze hebben gecommuniceerd hebben bijgedragen tot het verbeteren van het onderwijs in hun hoofdstad. Een en ander komt nu alleszins onrechtvaardig over naar de vele leerkrachten, ouders en kinderen in het Nederlandstalig onderwijs die elke dag keihard hun best doen om kwalitatief goed onderwijs in Brussel af te leveren.”

‘Nuttig werkinstrument’

Hoewel Vanhengel naar eigen zeggen weinig nieuwe elementen heeft ontdekt in het rapport, vindt hij het toch een nuttig werkinstrument. Op het vlak van de ondersteuning van de kwaliteit heeft de beleidsnota volgens de minister wel al in belangrijke mate geanticipeerd op de adviezen die de onderwijsinspectie formuleerde. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content