Twee brandweerman dood bij het redden van een zwaan

10/05/14 om 00:06 - Bijgewerkt om 01:33

Een duiker van de Luikse brandweer is vrijdag omgekomen nadat hij een zwaan probeerde te redden op de Ourthe in Tilff. Zijn collega overleed later in het ziekenhuis.

Twee brandweerman dood bij het redden van een zwaan

© Getty Images/amana images RF

Nadat de brandweer van Luik eerder vrijdagavond het overlijden van één duiker had bevestigd, maakte het kabinet-Milquet bekend dat 's avonds laat nog een tweede duiker is overleden. De minister betuigt in een mededeling haar medeleven met naasten en collega's.

De brandweer van Luik werd opgeroepen om een zwaan te gaan redden op honderd meter stroomafwaarts van de brug van Tilff. Op die plaats zijn er sterke stromingen, maar onderzoek zal nog moeten uitwijzen wat er precies is misgelopen. De twee maakten deel uit van de duikersbrigade van de brandweer.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de twee slachtoffers, die een hartstilstand kregen, te helpen. Ze werden met de helikopter naar het ziekenhuis in Luik overgebracht. Een van de twee brandweermannen, een veertiger uit Luik, stierf na het transport. De tweede verkeerde toen in levensgevaar, maar is inmiddels ook overleden. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners