Schepen uit N-VA-kartel stuurt Franstalige campagnebrief rond

14/10/12 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, is nog wat interne heibel ontstaan in VISIE 2020 & N-VA, een kartel van de Vlaams-nationalisten, Open Vld en LDD in De Panne. Aanleiding was een Franstalige brief die uittredend schepen Roland Florizoone rondstuurde.

Schepen uit N-VA-kartel stuurt Franstalige campagnebrief rond

© Belga

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, is nog wat interne heibel ontstaan in VISIE 2020 & N-VA, een kartel van de Vlaams-nationalisten, Open Vld en LDD in De Panne. Aanleiding was een Franstalige brief die uittredend schepen Roland Florizoone rondstuurde. N-VA distantieerde zich van de flyer.

In De Panne trekt N-VA in kartel naar de kiezer, samen met de Vlaamse liberalen en Lijst Dedecker. VISIE 2020 & N-VA is de officiële naam. Lijstduwer is de uittredende schepen van Openbare Werken Roland Florizoone, liberaal én zaakvoerder van Meli Honing.

Florizoone schreef enkele Franstalige connecties en familieleden aan met een brief in het Frans, waarin hij opsomt welke openbare projecten, mede dankzij hem, op stapel staan en waarin hij hun stem vraagt. Zaterdag was het lijsttrekker Serge Van Damme(Open Vld) die de coryfeeën van het kartel daarover nog samenriep.

N-VA distantieerde zich vervolgens van de bewuste flyer, waarop bovenaan het logo van de N-VA prijkt. (Belga/RDM)

Onze partners