Rik Daems wordt lijsttrekker in Leuven voor Open VLD

13/02/12 om 20:35 - Bijgewerkt om 20:35

Rik Daems trekt bij de opkomende gemeenteraadsverkiezingen de Leuvense lijst voor Open VLD. Lijstduwer wordt Patricia Ceysens.

Rik Daems wordt lijsttrekker in Leuven voor Open VLD

© Reuters

Senator Rik Daems trekt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de Open VLD-lijst in Leuven. Dat heeft het lokale partijbestuur unaniem beslist. Daems was ook in 2000 lijsttrekker in Leuven. De partij haalde toen 8 zetels (+3), maar in 2006 verhuisde hij naar het naburige Herent. Met Vlaams parlementslid Patricia Ceysens als lijsttrekker halveerde het aantal zetels in 2006 tot vier. Ceysens is thans lijstduwer.

"Bedoeling is in Leuven, hoofdstad van Vlaams-Brabant, opnieuw de krachten binnen de partij te bundelen om met een positief project het liberale gedachtegoed zo sterk mogelijk uit te dragen. Door de BHV-splitsing en het feit dat Vlaams-Brabant voor de Kamerverkiezingen één kieskring zal zijn, wordt Leuven overigens de echte politieke hoofdstad van de provincie", aldus Daems.

Rik Daems, die van 1988 tot 1994 al burgemeester was van Aarschot, geeft toe dat er de jongste jaren in Leuven heel wat goede dingen gerealiseerd zijn. "Het kan echter op een aantal vlakken nog beter, mooier en comfortabeler voor de burger. We willen alleszins de burger voluit betrekken bij onze campagne en het bestuur, want Tobback en co lijken te vergeten dat die Leuvenaar ook een mening heeft".

Zonder Hans Bracquené

Leuven wordt sinds het aantreden van Louis Tobback in 1994 als burgemeester bestuurd door een meerderheid van sp.a en CD&V. Of Open VLD met Rik Daems bij de komende gemeenteraadsverkiezingen die meerderheid kan breken, valt af te wachten. De partij zal het in de toekomst moeten doen zonder Hans Bracquené, fractieleider in de gemeenteraad, die na 24 jaar stopt met gemeentepolitiek. (Belga/INM)

Onze partners