Prins Filip: “Laurent is en blijft mijn broer”

© Belga

Prins Filip wil niet reageren op de commotie rond zijn jongere broer Laurent. “Hij is en blijft mijn broer”, was het enige dat de prins vrijdag kwijtwilde.

Prins Filip wil niet reageren op de commotie rond zijn jongere broer Laurent. “Hij is en blijft mijn broer”, was het enige dat de prins vrijdag kwijtwilde.

Dat meldt La Libre Belgique. Prins Filip rondt vrijdag zijn economische missie in Rusland af.

Heisa

Zijn jongere broer Laurent zit in het oog van de storm. Vorige week ontstond ophef over een reis naar Congo die Laurent had gemaakt zonder de goedkeuring van de regering, woensdag kwam Laurent in opspraak door berichten over contacten met Libische diplomaten.

Volgens prins Laurent hadden die contacten te maken met een herbebossingsproject waarvoor hij in 2005 was gecontacteerd door de Libische autoriteiten en waren de insinuaties over eventuele steun aan de Libische rebellen ongegrond.

Minister

Intussen blijkt ook dat ook minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel (MR) bij het bewuste lunchgesprek in het Brusselse Conradhotel aanwezig was.

Chastel kreeg vorige dinsdag plots telefoon vanuit het koninklijk paleis. Een bode gaf hem Laurent door. Die vroeg een ontmoeting met de minister, samen met de Libiër. Chastel ging op de uitnodiging in maar zou volgens zijn woordvoerder meteen benadrukt hebben dat hij zich niet wilde mengen in interne Libische kwesties. Premier Yves Leterme (CD&V) liet al verstaan dat Chastel “niets ten kwade kan worden geduid”.

Vrijdagmiddag heeft Leterme zijn langverwachte gesprek met prins Laurent. Daar zal de prins te horen krijgen aan welke nieuwe regels hij zich zal moeten houden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content