Open VLD voor woonbonus en staatssecretaris privacy, tegen legalisering cannabis

12/04/14 om 20:10 - Bijgewerkt om 20:10

Het Open VLD-congres heeft voor het behoud van de woonbonus gestemd en wil ook een staatssecretaris voor privacy, en tegen de legalisering van cannabis.

Open VLD voor woonbonus en staatssecretaris privacy, tegen legalisering cannabis

© Belga

Open VLD heeft zich in het ICC te Gent gebogen over het programma waarmee de partij naar de verkiezingen van 25 mei trekt. In enkele werkgroepen werden een aantal knelpunten en amendementen uitgeklaard.

Ondanks een reeks opmerkingen kreeg het voorstel van de partijtop voor het behoud van de woonbonus, met een keuzemogelijkheid voor verlaagde registratierechten, groen licht van de bevoegde werkgroep.

Het congres stemde ook in met het voorstel om in de volgende regering een staatssecretaris voor privacy aan te stellen. "Nu de staatshervorming is voltooid, hebben we een staatssecretaris op overschot. Waarom hem dan niet bevoegd maken voor de privacy, die de jongste jaren zwaar onder druk kwam te staan en ook in de toekomst nog onder druk zal blijven staan", stelde Noël Slangen.

Jong VLD trok zwaar van leer tegen de resolutie die de rechtszekerheid wilde vergroten door de verdere uitbouw van de fiscale rulingdienst. Voor de jongeren kan het niet dat de fiscale administratie de wet vrij kan interpreteren. "De belastingplichtige heeft het recht om de minst belaste weg te kiezen", stelde voorzitter Bert Schelfhout. Die benadrukte dat het Jong VLD-amendement niet te doen had met het conflict van Europees commissaris Karel De Gucht met de BBI. De Gucht tekende overigens present op het congres.

Het Open Vld-congres stemde met een grote meerderheid een amendement van Jong VLD Antwerpen om cannabis te legaliseren weg. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners