Onderhandelaars zoeken verder naar akkoord over financieringswet

20/09/11 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Formateur Elio Di Rupo en de acht onderhandelende partijen zetten hun zoektocht naar een akkoord over de herziening van de financieringswet en over de fiscale autonomie voor de deelentiteiten voort.

Onderhandelaars zoeken verder naar akkoord over financieringswet

© Belga

Di Rupo en de vertegenwoordigers van PS, CD&V, MR, Open VLD, SP.A, CDH, Ecolo en Groen! zaten dinsdag uren samen rond de tafel.

Nadien hervatte Di Rupo zijn pendeldiplomatie tussen de Franstaligen enerzijds en hun Vlaamse collega's anderzijds, een techniek die hij maandag bijna de hele onderhandelingsdag toepaste.

In de omgeving van de formateur wilde men niet reageren op de berichten over een Vlaams voorstel dat op tafel zou liggen. "Er worden constant voorstellen gedaan. Dat is eigen aan onderhandelingen", luidde het bij de woordvoerster van Di Rupo.

Werkgroep Brussel Ondertussen is de werkgroep die zich buigt over de vereenvoudiging van de Brusselse instellingen bijna klaar met haar rapport. Volgens verschillende bronnen is de werkgroep "goed opgeschoten" en is men klaar om het rapport te finaliseren. Zodra het rapport klaar is, gaat het naar formateur Elio Di Rupo en de acht onderhandelende partijen.

De werkgroep Brussel, die onder leiding van PS-coryfee Philippe Moureaux de institutionele hervorming van Brussel moet uitstippelen, zou de laatste hand leggen aan een compromistekst. Het zou nog te vroeg zijn om van een akkoord te spreken, maar "de landing is ingezet", klonk het bij verschillende bronnen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners