Nog vijf kinderen in UZ Leuven na busongeval Zwitserland

14/04/12 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:13

Drie leerlingen van de Lommelse basisschool 't Stekske die gewond raakten bij het busongeval in het Zwitserse Sierre, keren deze week terug naar de klas.

Nog vijf kinderen in UZ Leuven na busongeval Zwitserland

© Reuters

Een maand na het busongeval in het Zwitserse Sierre verblijven er nog steeds vijf kinderen in het Leuvense UZ Gasthuisberg. Allen hebben de intensieve afdeling verlaten en verblijven momenteel op een gewone afdeling van het kinderziekenhuis.

Het is onduidelijk hoe lang ze nog gehospitaliseerd moeten blijven. "Ze stellen het redelijk goed en hun medische toestand verloopt volgens de verwachting", aldus UZ-woordvoerster Suzy Van Hoof.

Terug naar school

Drie Lommelse slachtoffers keren deze week terug naar school. De drie worden dinsdag in de klas verwacht. Ze starten opnieuw met twee halve dagen les per week in de school.

Bij het busongeval stierven 28 personen, onder wie 22 kinderen uit scholen in Heverlee en Lommel, en zes volwassen begeleiders. Vanaf het ogenblik dat hun gezondheid dit toeliet werden alle zwaargewonde kinderen van ziekenhuizen in Bern en Lausanne overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De laatste drie kinderen arriveerden op 22 maart in Leuven.

In totaal werden 18 gewonde kinderen in Leuven verzorgd; 13 van hen hebben ondertussen het ziekenhuis mogen verlaten. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners