Nieuwe arrestaties na negen huiszoekingen in Brussel

16/02/16 om 10:36 - Bijgewerkt om 10:36

Bij negen huiszoekingen in verschillende Brusselse gemeenten zijn tien personen opgepakt, meldt het federaal parket. De negen zouden deel uitmaken van een rekruteringsnetwerk van Syrië-strijders dat banden zou hebben met de terreurorganisatie Islamitische Staat.

Nieuwe arrestaties na negen huiszoekingen in Brussel

Archiefbeeld © Belga Image

Het gerechtelijk onderzoek staat wel los van de aanslagen in Parijs, en is in handen van een onderzoeksrechter in Luik, aldus het federaal parket.

Syrië

Volgens het federaal parket heeft het gerechtelijk onderzoek, uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie van Luik, aanwijzingen opgeleverd dat meerdere personen naar Syrië vertrokken zijn om zich daar aan te sluiten bij IS.

Agenten van de FGP Luik vielen vanochtend binnen op negen adressen in Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Schaarbeek en Etterbeek. Daar arresteerden ze tien personen en namen een hoop informaticamateriaal en gsm's in beslag. Dat materiaal zal verder onderzocht worden en de tien opgepakte personen zullen in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die moet dan beslissen of ze onder aanhoudingsbevel worden geplaatst.

'In het belang van het gerechtelijk onderzoek en de lopende onderzoekshandelingen, kan er op dit ogenblik geen verdere informatie gegeven worden over de gearresteerde personen', aldus nog het federaal parket. 'Op dit ogenblik kunnen ook geen verdere inlichtingen of preciseringen verstrekt worden.' (Belga)

Onze partners