Na de machtswisel: Uittocht topambtenaren in Antwerpen

19/06/13 om 04:45 - Bijgewerkt om 04:45

Het nieuwe Antwerpse stadsbestuur zorgt voor belangrijke wijzigingen in de administratie. Communicatiedirecteur Ils Neuts en strategisch coördinator Roeland Gielen, twee sleutelfiguren, vertrekken.

Na de machtswisel: Uittocht topambtenaren in Antwerpen

© Reuters

Dat schrijven De Standaard, De Morgen en Het Nieuwsblad. De Antwerpse stadssecretaris preciseerde dinsdag in een interne mail enkele "aanpassingen" aan de stedelijke organisatie. "Strategisch coördinator Roeland Gielen en bedrijfsdirecteur marketing en communicatie Ils Neuts verlaten op 1 september de stad Antwerpen om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de privésector", klonk het.

Terug naar de privé

Gielen was sinds mei 2004 naast stadssecretaris de topman binnen de stedelijke administratie van zowat 8000 personeelsleden. Daarvoor was hij vennoot bij het gerenommeerde consultingbureau Accenture. Na bijna tien jaar in dienst van de stad keert Gielen nu terug naar de privésector.

Volgens Dirk Delechambre, de woordvoerder van de stad, heeft het vertrek niets te maken met de nieuwe coalitie in de Scheldestad. Wat dan wel de reden van het ontslag is en waar hij aan de slag gaat, wordt niet gecommuniceerd.

Geruchten gingen al langer

Ils Neuts ruilt na de zomer Antwerpen in voor Telenet. Ook over dit vertrek worden geen details vrijgegeven. Zowel Neuts, die ongeveer 110 ambtenaren leidde, als de stad houden de lippen op elkaar.

Volgens De Morgen wordt er al langer gefluisterd dat heel wat topambtenaren na de machtswissel in de stad op zoek zijn naar een andere job. De naam van de communicatiedirecteur viel daarbij meer dan eens. Al wordt dat door Delechambre ontkend. (Belga/TV)

Onze partners