'N-VA krijgt directeur bij Nationale Bank'

02/12/14 om 04:48 - Bijgewerkt om 05:45

De N-VA schuift de voormalige zakenbankier Tom Dechaene naar voren om eind deze maand Norbert De Batselier op te volgen als directeur van de Nationale Bank. Hij wordt de eerste vertegenwoordiger van N-VA bij de top van de Nationale Bank.

'N-VA krijgt directeur bij Nationale Bank'

De Nationale Bank van België © Belga

Dat schrijft De Tijd.

Norbert De Batselier (SP.A) wordt op 24 december 67 jaar, wat de leeftijdsgrens is voor de directeurs van de Nationale Bank van België. De Batselier had een afwijking van de leeftijdsgrens gevraagd, zoals is toegestaan voor enkele van zijn collega's. Maar de regering-Michel heeft dat geweigerd. Ze zal Tom Dechaene (°1959) benoemen als nieuwe directeur van de Nationale Bank, vernam de krant in politieke kringen. Dechaene, die onder meer in de bestuursraad zit van KBC, wordt voorgedragen door de N-VA.

Het is meteen de eerste keer dat de Vlaams-nationalisten een vertegenwoordiger krijgen in de top van de Nationale Bank, traditioneel een van de bolwerken van nationale macht. Het waren tot dusver de drie traditionele politieke families - de christendemocraten, de socialisten en de liberalen - die de topmandaten in de Nationale Bank onder elkaar verdeelden.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners