Moeder Gentse vondeling had financiële problemen

07/10/10 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

De vrouw is donderdagavond onder strikte voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

De moeder van het pasgeboren kindje dat woensdag in een parking werd gevonden, is bekend. Het gaat om een 32-jarige vrouw uit Merelbeke. Volgens het parket van Gent verklaarde ze dat ze wegens financiële problemen niet voor haar kindje kon zorgen. Ze werd donderdagavond voorwaardelijk vrijgelaten.

De baby werd aangetroffen in een parking bij een vestiging van een grootwarenhuis aan de Groene Vallei in Gent. Het blanke kindje was vermoedelijk maar 24 uur oud toen het gevonden werd en bleek na controle in het ziekenhuis in goede gezondheid te verkeren.

Tijdens een persconferentie maakte het Gents parket donderdag bekend dat de vrouw woensdagavond in haar woning werd aangehouden op basis van twee anonieme tips.

Ze is nog moeder van twee andere kinderen en verklaarde dat ze om financiële redenen niet voor het kindje kon zorgen. Ze liet het achter in de ondergrondse parking omdat ze wist dat daar veel mensen kwamen.

Het parket vordert de aanhouding van de vrouw niet, wel haar voorwaardelijke vrijlating. Naast haar financiële moeilijkheden roept het parket daarvoor haar andere kinderen en haar emotionele ontreddering in.

Vrijgelaten

De vrouw werd donderdagavond onder strikte voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Ze kreeg wel enkele voorwaarden opgelegd: ze moet gepaste psychische en medische
begeleiding zoeken, werk zoeken bij de VDAB en haar baby aangeven.

Het pasgeboren meisje verblijft in het Jan
Palfijnziekenhuis, maar de moeder wil haar baby voor adoptie afstaan. Het parket vorderde de jeugdrechtbank om een geschikt pleeggezin te zoeken in afwachting van een eventuele adoptieprocedure. Bij de opvoeding van haar twee andere kinderen zal de vrouw ondersteund worden.

Lees meer over:

Onze partners