Milquet wil binnen drie weken akkoord staatshervorming

07/12/10 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

CDH-voorzitster Joëlle Milquet wil binnen drie weken een akkoord over de staatshervorming en voor eind januari een regering met de N-VA.

CDH-voorzitster Joëlle Milquet wil binnen de drie weken een akkoord over de staatshervorming. Tegen eind januari wil ze een nieuwe federale regering.

'De tijd dringt verschrikkelijk. Want als we een akkoord hebben over de staatshervorming staan we nog nergens'. ''Er zijn geen excuses meer, laten we afronden', aldus Milquet in Le Soir.

Volgens de CDH-voorzitster ligt alles op tafel voor een akkoord over de staatshervorming. Nieuwe verkiezingen gaan volgens haar in tegen de wensen en de belangen van de bevolking. Milquet zegt een regering te willen met de N-VA, de vertaling van de verkiezingsuitslag op 13 juni in Vlaanderen.

Volgens Milquet is een reeks sociaal-economische maatregelen nodig om uit de crisis te geraken, maar ze benadrukt dat het probleem van België eerder op het vlak van de politieke instabiliteit ligt dan op de sociaal-economische toestand.

Onze partners