Meer doden op autosnelwegen

02/09/10 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Het aantal doden op de Belgische autosnelwegen is tijdens de eerste vijf maanden van het jaar met 4,5 procent gestegen.

Het aantal verkeersdoden op de Belgische wegen is tijdens de eerste vijf maanden van het jaar met 1,3 procent gedaald, maar het aantal doden op de autosnelwegen is met 4,5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit de Verkeersbarometer van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

Van januari tot mei vielen er 819 doden op de Belgische wegen. Dat zijn er 1,3 procent minder dan het jaar voordien. Die daling is wel volledig op het conto van het Waals gewest te schrijven. In Vlaanderen en Brussel is er tussen januari en mei immers geen evolutie in de cijfers merkbaar.

Autosnelwegen

Opvallend in de nieuwe cijfers is dat er tussen januari en mei 4,5 procent meer dodelijke slachtoffers op de autosnelwegen zijn gevallen dan in de eerste vijf maanden van 2009.

Uitgesplitst per gewest is er in Vlaanderen zelfs sprake van een stijging met 18,9 procent. In Wallonië vielen er echter 7,1 procent minder doden op de autosnelwegen.

Van alle ongevallen had 29 procent tijdens het weekeinde plaats. Maar die ongevallen waren in de statistieken goed voor 44 procent van de dodelijke slachtoffers.

Onze partners