Mark Waer nieuwe rector KU Leuven

08/05/09 om 20:16 - Bijgewerkt om 20:15

Bron: Sportmagazine

Mark Waer is vrijdag benoemd tot nieuwe rector van de KU Leuven. In de tweede stemronde van de rectorverkiezingen haalde hij het van Koen Geens.

Mark Waer (58) is vrijdag verkozen tot nieuwe rector van de K.U.Leuven. Tijdens de tweede stemronde van de rectorverkiezingen haalde hij het van zijn opponent Koen Geens. Waer is intussen benoemd tot rector voor een periode van vier jaar vanaf 1 augustus.

Waer en Geens waren na de eerste stemronde overgebleven van de oorspronkelijk vier kandidaten. Tijdens de tweede stemronde haalde Waer vrijdag 682 van de 1.258 uitgebrachte stemmen. Geens haalde er 573.

De inrichtende overheid van de Katholieke Universiteit Leuven heeft Waer inmiddels benoemd tot rector voor de komende vier jaar. Hij volgt Marc Vervenne op.

Was vicerector biomedische wetenschappen

Waer is nierspecialist en hoogleraar immunologie. In 1992 werd hij hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de KU Leuven.

Na zijn studies was Waer in de periode 1983-1985 aan de slag als postdoctoraal onderzoeker aan de universiteit van Stanford. Nadien werkte hij in het departement nefrologie (nierziekten) van het UZ Leuven.

Van 1998 tot 2005 was hij hoofdgeneesheer van het ziekenhuis. In de periode 2006-2007 was hij ook korte tijd algemeen directeur ad interim van het Leuvense universitair ziekenhuis.

In de ploeg van aftredend rector Vervenne was hij sinds 2005 vicerector biomedische wetenschappen.

Waer is sinds 2006 voorzitter van de raad van bestuur van de Universitaire Ziekenhuizen van de K.U.Leuven.

Onze partners