Leterme: "Grens van toelaatbare overschreden"

15/04/11 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:57

Voor aanvang van de ministerraad vrijdag reageerden ook enkele leden van de ontslagnemende regering op het tv-interview met de voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe.

Leterme: "Grens van toelaatbare overschreden"

© Imageglobe

Voor aanvang van de ministerraad vrijdag reageerden ook enkele leden van de ontslagnemende regering op het tv-interview met de voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe. "Ik vind het verschrikkelijk wat er gezegd is. Dit overschrijdt de grens van wat toelaatbaar is. Dit kan niet meer," zei premier Yves Leterme (CD&V). "Los van de conclusies van de parlementaire commissie naar seksueel misbruik denk ik dat de Kerk haar verantwoordelijkheid moet nemen, dit kan zo niet verder".

Open VLD-minister Vincent Van Quickenborne zei: "Dit grenst aan het onwaarschijnlijke. Ik hoop dat er een reactie komt vanuit Rome, want dit is schadelijk, niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor het instituut als dusdanig".

Vicepremier Joëlle Milquet (CDH) heeft uitreksels gezien uit het interview en noemt de uitlatingen van de bisschop "betreurenswaardig en schokkend". (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners