'Kracht van verandering van N-VA is kracht om eigen programma voortdurend te veranderen' (Di Rupo)

12/05/14 om 19:50 - Bijgewerkt om 21:11

'De N-VA probeert al van voor de verkiezingen het land te blokkeren', zo zei premier Elio Di Rupo in het VRT-journaal.

'Kracht van verandering van N-VA is kracht om eigen programma voortdurend te veranderen' (Di Rupo)

© belga

Di Rupo hekelt het feit dat de N-VA haar programma regelmatig bijstuurt. "De kracht van verandering is de kracht om het eigen programma voortdurend te veranderen", zei hij in het VRT-journaal. Kan de PS met de N-VA een nieuwe regering vormen? "De PS gaat niet aan tafel om het land of de sociale zekerheid te splitsen", zegt Di Rupo. "We hebben stabiliteit nodig, geen onzekerheid."

Oppositiepartij N-VA schildert de regering-Di Rupo graag af als een "Franstalige belastingregering". MR-vicepremier Didier Reynders liet dan weer onlangs optekenen dat de zogeheten "pestbelastingen" vooral in Vlaanderen voelbaar zijn en daarom voor Franstalige politici aanvaardbaar waren.

"De verklaringen van mijnheer Reynders zijn voor zijn rekening", zegt premier Di Rupo. "Die Franstalige belastingregering is een cliché tegen de regering. In Europa zijn we een van de toplanden", zegt de premier. "Wij hebben een evenwichtig beleid gevoerd: we hebben de btw niet verhoogd en de lasten op arbeid verlaagd". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners