Kabouter Wesley helpt jongeren omgaan met kanker

© Jonas Geirnaert/Borgerhoff en Lamberigts

Kom op tegen Kanker lanceert kankercounteren.be. Op dat onlineplatform kunnen jongeren met kanker terecht om beter het hoofd te bieden aan hun ziekte. Tv-figuur en tekenaar Jonas Geirnaert leent zijn figuurtje Kabouter Wesley aan de actie.

Jongeren met kanker vormen een kleine groep. De laatste officiële cijfers dateren uit 2013, toen 941 Belgische jongeren tussen 15 en 29 jaar werden getroffen. Tegelijk is die groep ook kwetsbaar. Zeheeft ze heel specifieke problemen waar ze nergens mee terecht kunnen, zoals solliciteren na kanker, een kinderwens of de drang naar een eigen stek.

Om aan die problemen tegemoet te komen, lanceert Kom op tegen Kanker kankercounteren.be. Via die online-aanpak wil de organisatie beter afsluiten met de leefwereld van jongvolwassenen. Jongeren die geconfronteerd worden met kanker kunnen voortaan terecht op kankercounteren.be om beter het hoofd te bieden aan hun problemen. Met de website kiest initiatiefnemer Kom op tegen Kanker voor een online-aanpak die beter aansluit met de leefwereld van jongvolwassenen, luidt het.

Tv-figuur, tekenaar en Neveneffect Jonas Geirnaert werkt mee aan de actie. Hij tekende twaalf nieuwe cartoons van zijn geesteskind Kabouter Wesley. Verder bundelt de site getuigenissen van jongeren die ondanks hun ziekte ook kracht vonden. ‘Omdat kankerpatiënten vaak in het ziekenhuis of thuis zitten tijdens hun behandeling, wil Kom op tegen Kanker een online community uitbouwen. Door ervaringen te delen vinden jongeren zo de veerkracht om met hun ziekte om te gaan’, zegt Veerle Opdebeeck, jongerencoördinator bij Kom op tegen Kanker. (BELGA/JVL)

Meer info vind je op www.kankercounteren.be.

Partner Content