Homoseksuele Christian Dutoit ontkent homofobie Theo Francken

16/10/14 om 18:26 - Bijgewerkt om 18:26

'Ik kan u verzekeren dat Theo Francken (N-VA) niet homofoob is', zegt Christian Dutoit, hoofdredacteur van links Vlaams-nationaal maandblad Meervoud. De man werd door Sudpresse, die de oude mails van Francken publiceerde, beschreven als een 'notoir Vlaams homoseksueel'.

Homoseksuele Christian Dutoit ontkent homofobie Theo Francken

Theo Francken (N-VA) © BELGA

Theo Francken (N-VA) is geen homofoob. Dat zegt Christian Dutoit, hoofdredacteur van links Vlaams-nationaal maandblad Meervoud, wiens naam in de Franstalige pers geschreven is in een oude mail van Francken. Dutoit betreurt de ruchtbaarheid die rond zijn persoon is ontstaan.

Sudpresse rakelde deze week een aantal oude mails op waarin Francken liet verstaan dat hij in 2007 en 2008 deelnam aan een radicale bijeenkomst waarin men het onder meer had over het einde van het land. Wie over de bijeenkomst zou lekken wachtte de kogel of een nacht in een kamer met Christian Dutoit, door Sudpresse omschreven als een "notoir Vlaams homoseksueel".

Dutoit betreurt dat zijn naam nu overal circuleert. "Ik heb er geen probleem mee dat men weet dat ik homoseksueel ben. Ik heb sinds twintig jaar een vriend en ben getrouwd, maar ik ben geen 'notoir homoseksueel'. Ik ben geen activist en betreur de ruchtbaarheid die hieraan gegeven is", reageerde hij tegenover Belga.

Dutoit kent Francken naar eigen zeggen, "niet goed, maar ik ken hem. En als cdH zegt dat hij homofoob is, kan ik u verzekeren dat dit niet waar is". Dutoit zegt niet in opdracht van de staatssecretaris te praten. Hij wijst er ook op dat Francken in Meervoud van december 2011 geïnterviewd werd. (Belga/WB)

Onze partners