Geen elektronische enkelband voor Michelle Martin

07/08/12 om 07:01 - Bijgewerkt om 07:01

Het lijkt erop dat in het akkoord tussen het gerecht en de clarissen een van de voorwaarden is dat Michelle Martin binnen de kloostermuren zal blijven.

Geen elektronische enkelband voor Michelle Martin

© Belga

De mensen die deelgenomen hebben aan de informatievergadering die de stad Namen organiseerde naar aanleiding van de vrijlating van Michelle Martin en haar mogelijke komst naar het clarissenklooster in de Naamse deelgemeente Malonne, hebben heel wat vragen gesteld.

Zo wilden ze onder andere meer duidelijkheid over Martins voorwaardelijke vrijlating, over de geruchten over een verhuis van de clarissen, over de rol die de zusters zullen spelen, en over de manifestaties die plaatsvonden en zullen plaatsvinden de komende dagen.

Elektronische enkelband Enkele inwoners van Malonne wilden weten of Michelle Martin huisarrest zal krijgen of een elektronische enkelband.

"Hoewel onder voorwaarden, gaat het om een vrijlating. Ze zal geen huisarrest hebben en kan dus gaan en staan waar ze wil. Toch lijkt het erop dat in het akkoord tussen het gerecht en de clarissen een van de voorwaarden is dat ze binnen de kloostermuren zal blijven.

Als burgemeester heb ik niet de mogelijkheid om iemand de vrijheid om te gaan en staan te ontnemen", aldus burgemeester Maxime Prévot. Volgens de procureur des Konings is er ook "geen sprake van een elektronische enkelband".

Verschil tussen opvang en goedkeuring

Wat een mogelijke verhuis van de zusters van het klooster en de gevolgen daarvan voor Michelle Martin betreft, zegt Prévot contact te hebben genomen met het klooster. Volgens zuster Christine is zo'n verhuis "niet gepland op korte termijn".

Een aantal aanwezigen betreurden dat zuster Christine niet aanwezig was. De clarissen willen momenteel geen commentaar geven. Ze hebben een brief gestuurd naar de ouders van Eefje Lambrecks. Daarin zeggen ze de feiten waaraan Michèle Martin zich schuldig maakte af te keuren en vragen ze de ouders om "het verschil te maken tussen onze opvang en een goedkeuring van de verschrikkelijke feiten". De zusters voegen eraan toe vertrouwen te hebben in de gerechtelijke instanties.

Twee manifestaties kunnen plaats hebben in Malonne op 12 en 17 augustus. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners