Fouad Belkacem komt (voorlopig) toch niet vrij

30/10/12 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

De raadkamer in Antwerpen was bereid om Fouad Belkacem, woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium, onder strikte voorwaarden vrij te laten. Het parket besliste hoger beroep aan te tekenen waardoor Belkacem vooralsnog in de cel blijft.

Fouad Belkacem komt (voorlopig) toch niet vrij

© Belga

Het parket van Antwerpen heeft beslist om hoger beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de raadkamer om Fouad Belkacem vrij te laten onder strikte voorwaarden. De woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium blijft dus voorlopig in de cel.

Hij verschijnt nu binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling die moet oordelen of hij al dan niet blijft aangehouden.

VideoboodschapBelkacem zit al sinds begin juni in voorhechtenis op verdenking van het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie tegen niet-moslims via een videoboodschap die hij op 1 juni lanceerde naar aanleiding van het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek.

Een maand eerder had de correctionele rechtbank van Antwerpen hem nog veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 550 euro boete voor gelijkaardige feiten. Belkacem ging daartegen in beroep. (Belga/INM)

Onze partners