Eric Van Rompuy: 'Bart De Wever zoekt systematisch naar polarisatie'

16/06/13 om 15:19 - Bijgewerkt om 15:19

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) haalt op zijn weblog opnieuw zwaar uit naar coalitiepartner N-VA en diens voorzitter Bart De Wever.

Eric Van Rompuy: 'Bart De Wever zoekt systematisch naar polarisatie'

© Belga

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) haalt op zijn weblog opnieuw zwaar uit naar coalitiepartner N-VA en diens voorzitter Bart De Wever. Die zoekt volgens Van Rompuy systematisch naar polarisatie.

De Wevers rol in het recente onderwijsdebat heeft het vertrouwen tussen de coalitiepartners aangetast, zegt Van Rompuy. 'Elke hartelijkheid tussen de partners is totaal verdwenen. Dit heb ik in die 30 jaar Vlaams Parlement nooit meegemaakt en het ligt duidelijk niet aan Kris Peeters'.

'Na het onderwijsdebat en het optreden van BDW hierin is het vertrouwen tussen de Vlaamse regeringspartijen zwaar ondermijnd en doet men verder omdat in deze moeilijke tijden Vlaanderen moet bestuurd worden en oplossingen moeten worden gegeven aan de groeiende werkloosheid en de zware economische uitdagingen', schrijft de CD&V'er.

'Nooit was er zoveel partijpolitieke profilering in Vlaanderen. N-VA zoekt op elk thema naar het maatschappelijk conflict en wakkert de tegenstellingen tussen de bevolking aan: is dat het nieuwe Vlaanderen van morgen? Een Vlaanderen van onverdraagzamen? BDW is groot geworden door de conflicten binnen België, nu zoekt hij systematisch naar polarisatie binnen Vlaanderen. Elk probleem is in zijn ogen een politieke tegenstelling', aldus Van Rompuy.

Aan VTM zei Bart De Wever zaterdag dat zijn partij N-VA er alles aan wil doen om na de verkiezingen van volgend jaar op alle niveaus 'de macht te nemen'. Van Rompuy: 'Daar is het bij De Wever om te doen. BDW wil van de kiezer een mandaat waardoor hij niet langer moet rekening houden noch met de andere Vlaamse partijen noch met de Franstalige partijen die naar de woorden van de nieuwe Vlaamse minister-president Geert Bourgeois 'maar moeten volgen' als N-VA incontournable wordt op beide niveaus'. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners