Dutroux overtuigd van zijn kans op vervroegde vrijlating

01/08/12 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

Volgens Marc Dutrouxs advocaat Ronny Baudewyn gelooft de kindermoordenaar sterk dat hij in aanmerking komt om vervroegd vrij te komen. "Hij denkt net zo veel kans te maken als de andere gevangenen", zegt Baudewyn.

Dutroux overtuigd van zijn kans op vervroegde vrijlating

© Belga

Volgens Marc Dutrouxs advocaat Ronny Baudewyn gelooft de kindermoordenaar sterk dat hij in aanmerking komt om vervroegd vrij te komen. "Hij denkt net zo veel kans te maken als de andere gevangenen", zegt Baudewyn woensdag aan Het Nieuwsblad.

Baudewyn bezoekt regelmatig zijn cliënt in de gevangenis van Ittre. 'Dan praat hij over zijn voorwaardelijke vrijlating. Hij denkt echt dat hij nog vrijkomt. Je ziet dat bij alle gevangenen: hoe zwaar hun misdaad en straf ook, ze hopen allemaal weer vrij te komen.'

Marc Dutroux werd in 2004 door het hof van assisen in Aarlen veroordeeld tot levenslang met daarbovenop een terbeschikkingstelling van de regering van tien jaar. Toch verwacht Dutroux ooit terug vrij te komen. Hij denkt, naar eigen berekening, in 2014 een aanvraag te kunnen indienen.

Maar bij Dutrouxs berekeningen plaatst advocaat Baudewyn grote vraagtekens. "De levenslange celstraf is nog altijd niet omgezet in een straf van een bepaald aantal jaren. Zolang dat niet is gebeurd, kan je niet berekenen wanneer je een derde van je straf hebt uitgezeten", zegt Baudewyn. (SVL)

Onze partners