CD&V vraagt bijsturingen nota Vande Lanotte

05/01/11 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

De aanpassingen moeten gebeuren voor de onderhandelingen met zeven partijen weer worden opgestart.

CD&V vraagt dat de nota van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte op essentiële punten wordt bijgestuurd voor de onderhandelingen met zeven partijen weer worden opgestart.

Dat standpunt heeft de partij woensdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. In een mededeling zegt CD&V dat de tekst op verschillende domeinen een goede basis biedt om tot een akkoord te komen, maar dat hij moet worden aangepast op essentiële punten waarop de partij al maanden hamert.

Om maximale kansen op succes te bieden, moet het kader worden bijgestuurd alvorens de onderhandelingen met zeven partijen terug worden opgestart, aldus CD&V. Ze zegt hoofdstuk per hoofdstuk haar fundamentele bemerkingen aan de bemiddelaar te zullen overmaken.

Welke bijsturingen CD&V vraagt, maakte de partij niet bekend. Op zijn persconferentie zei partijvoorzitter Wouter Beke wel dat CD&V vaststelt 'dat er inzake de inhoudelijke staatshervorming, zowel rond responsabilisering als homogenisering, nog belangrijke manco's zitten die de finaliteit van de staatshervorming op dit ogenblik onvoldragen maken'.

Onze partners