Cafés beboet voor rokers op de stoep

11/08/11 om 07:22 - Bijgewerkt om 07:22

In Antwerpen is voor het eerst een cafébaas beboet omdat zijn klanten voor zijn zaak stonden te roken en daarbij te veel lawaai maakten naar de zin van de buren. In het West-Vlaamse Koekelare worden twee cafés om dezelfde reden met sluiting bedreigd.

Cafés beboet voor rokers op de stoep

© EPA

Sinds de invoering van het rookverbod in cafés op 1 juli, steken rokers noodgedwongen hun sigaretje buiten op. In het slechtste geval op de stoep voor het café. En dat zorgt voor irritatie bij de buren, die naar de politie bellen omdat hun nachtrust wordt verstoord, schrijft Het Laatste Nieuws.

De uitbater van het Antwerpse café 'De Vismijn' kreeg als eerste

cafébaas in Vlaanderen van de politie een overlastboete van 250 euro omdat klanten op de stoep voor de zaak stonden te roken en te praten.

Cafébaas verantwoordelijk

In Koekelare bedreigt burgemeester Patrick Lansens (sp.a) twee cafés met sluiting omdat er te vaak mensen op de stoep staan te roken. Volgens de burgemeester veroorzaken de rokers overlast, onder meer omdat ze lawaai maken en is de cafébaas daarvoor verantwoordelijk.

Volgens HoReCa Vlaanderen is de lawaaioverlast een neveneffect van het rookverbod en zullen er nog veel klachten volgen. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners