Busongeval belangrijk nieuws in buitenlandse media

14/03/12 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Ook de internationale media hebben veel aandacht voor het busongeval in Zwitserland waarbij 22 Belgische schookinderen en 6 volwassenen om het leven kwamen..

Busongeval belangrijk nieuws in buitenlandse media

Het ongeval met de Belgische schoolbus krijgt ook veel aandacht in het buitenland. Verschillende internationale media berichtten over de gebeurtenis.

Le Figaro: zwaarste ongeval ooit
Le Figaro opent haar website met het nieuws. "Il s'agirait du plus grave accident de la route jamais survenu en Suisse", aldus de Franse krant. 'Het gaat om het zwaarste ongeval ooit op Zwitserse wegen.'

Le Monde: Unde tragédie
Ook in Le Monde wordt het ongeval uitgebreid gebracht. De krant spreekt van "un terrible accident très lourde" en "une tragédie".

BBC: 28 doden
Hun Engelse collega's besteden eveneens veel aandacht aan de crash. De website van de BBC heeft het stuk zelfs als eerste bericht op de homepagina ingesteld -28 doden bij busongeval in Zwitserland -met een grote foto van de verwoeste bus ter illustratie. The Times neemt het bericht over.

Der Spiegel: Klassenfart
Der Spiegel heeft via correspondenten ter plaatse een lang artikel geschreven en opent daarmee zijn website. Bus verunglückt auf Klassenfahrt.

Berliner Zeitung: fotogalerij
De Berliner Zeitung heeft aan haar stuk over het "Schweres Busunglück" een fotogalerij van 17 beelden toegevoegd.

The New York Times: 22 kinderen dood
Het nieuws heeft ook de overkant van de oceaan bereikt. The New York Times kopt "22 children die in Swiss bus crash" en ook CNN journalisten schrijven over het ongeval.

Veel media citeren premier Elio Di Rupo of minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. De artikels vergaarden verschillende steunbetuigingen in de commentaarsectie. (KS)

Lees meer over:

Onze partners