Bruno Valkeniers neemt ontslag als voorzitter Vlaams Belang

15/10/12 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Op verzoek van Bruno Valkeniers worden de voorzittersverkiezingen vervroegd naar eind 2012.

Bruno Valkeniers neemt ontslag als voorzitter Vlaams Belang

© Belga

Op de verkiezingsavond verklaarde Filip Dewinter dat het geen 'nacht van de lange messen' zou worden en niemand hoefde op te stappen na de 'mindere verkiezingsuitslagen'. Eén dag later lijken die woorden niet helemaal stand te houden. Bruno Valkeniers zou zijn ontslag als partijvoorzitter aangeboden hebben en aangedrongen hebben op vervroegde voorzittersverkiezingen. Die komen er eind 2012.

In een mededeling van Valkeniers erkent de partij "ruiterlijk" haar nederlaag bij de lokale verkiezingen, "waarvoor het hele partijbestuur de verantwoordelijkheid opneemt". In datzelfde bericht staat ook te lezen dat hijzelf geen kandidaat zal zijn om zichzelf op volgen.

Valkeniers benadrukt wel nog dat Het Vlaams Belang niet dood is, laat staan begraven. "De thema's die het Vlaams Belang aan de orde heeft gesteld, blijven meer dan ooit actueel en werden door toedoen van de partij bespreekbaar."

Wie volgt Bruno Valkeniers op als voorzitter?De 57-jarige Bruno Valkeniers is sinds 2 maart 2008 voorzitter van het Vlaams Belang. Na Frank Vanhecke en stichter Karel Dillen was hij de derde voorzitter van de partij. Of partijboegbeeld Filip Dewinter zijn kandidatuur zal stellen voor de vervroegde voorzittersverkiezingen is niet duidelijk. (Belga/INM)

Onze partners