"Blijf thuis!"

24/12/10 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale wegpolitie vragen de weggebruikers vrijdagmorgen "met aandrang" zich niet te verplaatsen.

"Blijf thuis!"

© Belga

Door de gure weersomstandigheden moeten de weggebruikers rekening houden met een zwaar verstoorde ochtendspits en moeilijk verkeer de hele dag lang, luidt het in een communiqué.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer waren de hele nacht in de weer om ruim- en strooiwerken uit te voeren. Ook vrijdagochtend zijn ze nog aan de slag om gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken.

Zoutvoorraden
Intussen legt de aanhoudende sneeuwval een enorme druk op de zoutvoorraden van het Agentschap Wegen en Verkeer. In de loop van vrijdag verwacht het agentschap nog kleine leveringen, maar als die uitblijven, ziet het agentschap zich genoodzaakt over te gaan op het strooien van enkel de prioritaire strooiroutes, luidt het. De strooiwagens strooiden in de nacht van donderdag op vrijdag 2.500 ton zout en reden elk traject gemiddeld twee keer af.

In West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het westen van Antwerpen is de linker- en middenrijstrook vrijdagmorgen nog ondergesneeuwd. De rechterrijstrook is op de meeste plaatsen behoorlijk berijdbaar. In Limburg, Vlaams-Brabant en delen van Antwerpen is het zeer moeilijk rijden. Ook gewestwegen liggen er op vele plaatsen gevaarlijk glad bij.

Lees meer over:

Onze partners