Anderstaligen van Bru-taal verkiezen "genieten" tot mooiste Nederlands woord

29/03/12 om 20:10 - Bijgewerkt om 20:10

(Belga) Anderstaligen die Nederlands leren, hebben "genieten" tot laureaat uitgeroepen tijdens de tweede verkiezing van het mooiste Nederlandse woord, die donderdagavond georganiseerd werd door de vzw Bru-taal, het Brusselse netwerk voor Nederlandse taalstimulering. Op plaats twee en drie komen "appelblauwzeegroen" en "pintje". Dat meldt Marie Taminau, projectverantwoordelijke Bedrijvig Nederlands van Bru-taal.

Volgens de organisatoren werd de verkiezing door zo'n 200 mensen bijgewoond in het gemeenschapscentrum Maalbeek in het kader van het jaarlijkse Bru-taalfeest. Het woord "genieten" werd door de aanwezigen gekozen nadat drie anderstalige deelnemers elk een woord hadden verdedigd. In 2010 kwam "flierefluiter" als winnaar uit de bus. Bru-taal creëert onder meer gelegenheden waar anderstaligen het Nederlands kunnen oefenen samen met Nederlandstalige moedertaalsprekers. De vzw brengt wekelijks 80 nationaliteiten en 90 Nederlandstalige vrijwilligers bij elkaar. (KAV)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info