‘Zulte Waregem en Juventus blijven samenwerken’

© BELGAIMAGE
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Dat Juventus zijn samenwerking met Zulte Waregem zou willen beëindigen, is volgens algemeen manager Eddy Cordier ’totáál uit de lucht gegrepen’.

Vorige week verschenen er berichten dat de Italiaans landskampioen Essevee wil ‘dumpen’, omdat de twee huurspelers, Grigoris Kastanos (19) en Nicola Leali (24), bij Essevee nog maar weinig op het veld hebben gestaan (respectievelijk 65 en 720 minuten in alle matchen). Dat ontkent Eddy Cordier met klem. ‘Ik zat onlangs nog samen met Claudio Chiellini, de verantwoordelijke voor de opvolging van de uitgeleende spelers van Juventus. Daar is met geen woord over gerept. Ook onze tussenpersoon (makelaar Fabrizio Lioi die nauwe banden onderhoudt met Juve, nvdr) begrijpt niet waar dit verhaal vandaan komt. Natuurlijk heeft Chiellini al geïnformeerd naar de redenen waarom Kastanos en Leali tot nu toe weinig hebben gespeeld, maar daar is niet over gediscussieerd. Francky Dury maakt in belang van het team zijn sportieve keuzes. Het is aan de spelers om hun plaats af te dwingen. Dat begrijpt Juventus volkomen.

‘Het seizoen is bovendien nog zeer lang, hé – tot aan de winterstop spelen we zelfs nog tien wedstrijden. Dán pas zullen Francky Dury en ik alle spelers, onder wie Kastanos en Leali, evalueren. Veel te vroeg dus om nu al over een mogelijke terugkeer naar Juventus tijdens de winterstop te speculeren. Ja, Sammy Bossut heeft de trainingen hervat, en als hij volledig fit is, zullen we met Louis Bostyn drie keepers hebben, maar wie zegt dat Sammy geen terugslag krijgt? Daar moet je zeer voorzichtig mee zijn.’

Volgens Cordier hebben de bezoeken die hij en sportief coördinator Joric Vandendriessche vorige week brachten aan respectievelijk Bordeaux (een uitloper van de transfer van Lukas Lerager) en Borussia Mönchengladbach dus niets te maken met een eventuele breuk tussen Essevee en Juventus. ‘Het enige doel is om banden met andere buitenlandse clubs aan te knopen. Met Bordeaux en Borussia hebben we nu positieve verkennende gesprekken gevoerd. Wij en zij zullen dat intern analyseren en dan zien we wel wat daaruit voortvloeit.’

JONAS CRETEUR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content