YR KV Mechelen – Info

Het belang van een stevige Storm

Bevestigen is moeilijker dan verrassen, schreven we hier vorig jaar. Toch is dat wat KV Mechelen deed. Ondanks een totaal gemiste heenronde, waarin het wel meer dan behoorlijk voetbalde maar efficiëntie miste, wist coach Wouter Vrancken met zijn ploeg voor de tweede maal op rij een plek in de top acht af te dwingen. Dat is wederom het doel voor dit seizoen.

Moet lukken, want de fundamenten bleven behouden en met Hugo Cuypers haalde Mechelen bovendien zijn gedroomde spits. Een stevig en kwiek baasje dat altijd op vinkenslag ligt en gedisciplineerd de opdrachten (ook defensief) uitvoert. In de voorbereiding werd al volop geëxperimenteerd met hem én Ferdy Druijf, die een extra jaar gehuurd wordt van AZ, samen in de spits. Het moet de T1 meer opties geven in het offensieve compartiment, met twee echte spitsen (ook good old Igor de Camargo kan gekoppeld worden aan Druijf of Cuypers) of met heel veel combinerend vermogen langs de Zweedse tandem Gustav EngvallKerim Mrabti. Een van die twee kan ook in steun spelen van Cuypers of Druijf. William Togui kreeg de wenk een nieuwe werkgever te zoeken.

YR KV Mechelen - Info

Het enige wat nog ontbreekt in die aanvallende sector is diepgang op de flank. Mechelen zou daarom graag Maryan Shved opnieuw huren van Celtic Glasgow, maar op datum van dit schrijven werd er nog geen akkoord gevonden. Als de deal niet rond raakt, houdt Vrancken enkel Nikola Storm met dat profiel. Zeker nu de jonge Niklo Dailly – sterk bezig in de voorbereiding – uitviel met een ernstig kruisbandletsel.

Body nodig

Centraal op het middenveld moet de ploeg aan talent en charisma inboeten, door het vertrek van ruwe diamant Aster Vranckx en de einde carrière van Steven Defour, die assistent-trainer werd. Om die leemte te vullen wordt in de eerste plaats naar de Kameroense international Samuel Oum Gouet gekeken. Een stevige bonk, met volume en goede voeten. Zeker door de onzekerheid rond Joachim Van Damme – al een half jaar out door pubalgie – en het feit dat Jordi Vanlerberghe enkel nog als verdediger wordt beschouwd, was wat ‘body’ nodig in die middenstrook.

YR KV Mechelen - Info

Een meer voetballende optie is de 19-jarige nieuwkomer Jannes Van Hecke, maar die valt misschien nog wat te frêle uit. Rob Schoofs, vorig seizoen tot man van het jaar verkozen door de supporters, is een certitude. De Limburger groeide de voorbije jaren uit tot dé leider van de ploeg. Geoffry Hairemans is de polyvalente aanvulling centraal of op de flank.

Ervaring achterin

Achterin kiest Vrancken wellicht voor de vertrouwde namen die hem vorig seizoen weer wat ademruimte schonken na de gemiste start. Yannick Thoelen in doel, achterin een viermansdefensie bestaande uit Sandy Walsh, Thibaut Peyre, Vanlerberghe en Lucas Bijker. Mannen die het klappen van de zweep kennen. Want dat was vorig seizoen – ook door omstandigheden – met Gaëtan Coucke in doel, daarvoor Rocky Bushiri of Siemen Voet en op rechts Issa Kabore toch een probleem. Van die vier mocht niet toevallig enkel Coucke blijven. ?

YR KV Mechelen - Info
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content