Volgens webmaster Pascal D’Helft is de website van RC Genk één van de eerste geweest, samen met die van Lokeren en Sint-Truiden, die vanuit de club zelf werd opgestart. Een jaar of negen geleden moet dat zijn geweest, gelooft hij. “Ik ben er als hobbyist mee begonnen, maar ondertussen is het mijn beroep”, zegt D’Helft. Hij heeft zijn eigen IT-bedrijf, Sanmax, en RC Genk is één van zijn klanten, zoals ook het Quick-Step Innergeticteam van Patrick Lefevere. Hij heeft zeven mensen in dienst. Qua tijdsbesteding kost www.krcgenk.be hem net geen halftijdse werkkracht, schat D’Helft.

De samenwerking met de club verloopt uitstekend, aldus de webmaster, die de positieve invloed van commercieel directeur Stephan Poelmans benadrukt. Nieuwsjes communiceren ze prioritair via de site en op alle oefenstages en Europese wedstrijden mag iemand van Sanmax op kosten van de club mee. D’Helft : “Ander-lecht heeft effectief mensen in dienst. Hoewel Genk de site uitbesteedt, voel ik me op dit vlak zo goed als een werknemer.”

Op drie punten, denkt de webmaster, onderscheidt de Genkse site zich van de overige websites van eersteklassers. Eén : “Genk heeft zijn eigen radioprogramma op een lokale zender. Vanaf drie uur voor een wedstrijd tot een uur erna is dat via streaming ook live te volgen bij ons op het internet. Volgens mij heeft alleen Lierse iets gelijkaardigs.” Twee : “We hebben een businessplatform waar bedrijven met elkaar kunnen communiceren.” En drie : “Op TV Limburg is er wekelijks een programma over Genk. Een paar uur na de uitzending wordt dat op de site gezet.”

Alles is voor iedereen vrij toegankelijk. Alleen om mee te discussiëren op het druk bezochte forum is sinds een halfjaar registratie vereist. D’Helft : “Dat is gebeurd onder impuls van Jos Vaessen. Het positieve effect is dat de racistische uitlatingen verdwenen zijn. Kritische berichtgeving over de club mág, maar iedereen moet zich er nu terdege van bewust zijn dat hij bekend is bij ons.” Inloggen is ook vereist om de, volgens D’Helft, “unieke fotodatabase” van de huisfotograaf te raadplegen. “Stel, je wil een mok met een foto van Kevin Vandenbergh. Dan kan je alle foto’s van Vandenbergh opvragen, er een kiezen, wij plaatsen hem op de mok, die wordt thuis afgeleverd en je betaalt via kredietkaart of overschrijving.”

Sinds dit seizoen is de site, op vraag van vooral de Kroaten Ivan Bosnjak en Goran Ljubojevic, opnieuw beschikbaar in het Engels. D’Helft : “Dat betreft dan de ‘wie is wie’ en de wedstrijdverslagen. Toen we niet meer Europees speelden, staken we onze energie daar niet meer in. Nu hebben we beslist om dit niet meer af te bouwen.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content