Nog geen tien jaar geleden ontstond de website van Club Brugge uit de supporterssite die Mike Schrijvers, Dieter Coysman, Quinten Blindeman en Dave Beeckman begonnen waren, nu draait de site op het werk van vierendertig vrijwilligers, bestaande uit een verantwoordelijke namens het besuur, Guy Jacobs, een hoofdredacteur, Luc Verweirder (voorheen journalist bij Het Laatste Nieuws en nu tevens stafmedewerker op Club), een redactieleider, Hans Noyelle (voorheen lid van The Blue Army en nu lid van de pr-commissie van Club), twee webmasters voor de technische coördinatie, één graficus, één fotograaf, tien redacteuren voor de Nederlandstalige versie, vijf voor de Franstalige en drie voor de Engelse, drie redacteuren voor het jeugdvoetbal en zes die sinds dit seizoen nieuws over Club Brugge uit de andere media selecteren.

Verweirders ervaring als journalist kwam van pas bij de aanwerving van medewerkers. “Ik rekruteerde uit studenten die aanvragen deden voor interviews met spelers of uit supporters die zich spontaan aanboden, zoals Christian Germain, die lesgeeft in Brussel met het logo van Club op zijn shirt ( grijnst) en al sinds de jaren zeventig supporter is. Hij helpt bij de vertalingen.”

Per dag verschijnen gemiddeld drie à vier nieuwe berichten op de site, zegt Luc Verweirder, die van de club uit het officiële nieuws krijgt doorgespeeld, maar ook zelf nieuws gaart. “De transfers van Vermant, Dufer en Valgaeren kon de site zo als eerste geven. We merken dat onze berichten, zonder dat we de kranten de loef af willen steken, steeds vaker een bron worden voor de kranten.”

Verder bevat de site een apart jeugdgedeelte met wedstrijdverslagen en alle jeugdploegen en een indrukwekkend archief : sinds 1959 is van alle oud-spelers een fiche met pasfoto te vinden, een geschreven portret van alle trainers en is van elke wedstrijd seizoen per seizoen een technische fiche gemaakt. Bedoeling is de informatie over de oud-spelers nog verder uit te breiden en de beloften en de mensen achter de schermen in reportages meer aan bod te laten komen.

Per dag wordt de site tussen 10.000 en 12.000 keer bezocht. Omdat de kritiek vaak te gortig werd, werd het forum van de site gesloten.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content