WESTERLO HOUDT NOG SLECHTS EEN WATERKANS OVER OM IN EERSTE KLASSE TE KUNNEN BLIJVEN, MAAR WOUTER CORSTJENS, CENTRALE VERDEDIGER EN DE SPELER DIE HET MEEST IN DE BASIS STOND, GEEFT NOG NIET OP.

Westerlo is na twee nederlagen in de eerste wedstrijden bijna uitgeteld in de eindronde, maar won zondag met 5-1 van KV Oostende, waardoor er nog een kleine kans is om in eerste te blijven. Hoe is de sfeer?

Wouter Corstjens: “We hadden op een ander resultaat gehoopt van Waasland- Beveren tegen Eupen, maar zolang het kan, blijven we erin geloven.”

Waarom konden jullie tegen KV Oostende wel wat voorheen niet lukte: winnen?

“Misschien hadden we het geluk nu wel wat meer aan onze kant. De eerste twee wedstrijden waren we telkens de betere ploeg. Er had zeker een 4 op 6 in gezeten. Tegen Waasland-Beveren zag je bijvoorbeeld dat we druk hebben gezet en enkele kansen hebben gecreëerd, maar dat zij heel efficiënt afwerkten.”

Waasland-Beveren staat met 9 op 9 aan de leiding, zijn ze eerste klasse waard?

“Ze hebben in elk geval de achterban en de geschiedenis, maar ik denk dat ze toch de nodige versterking zullen moeten aantrekken, ook al lopen er namen als Cavens en Radzinski. Ik denk dat hun selectie in de breedte niet zo groot is. Waasland-Beveren is verdedigend misschien wat sterker, maar Eupen is, denk ik, eigenlijk wel de meest voetballende ploeg. Al zullen die dan ook altijd wel een goaltje toelaten. Dus schat ik Waasland-Beveren de sterkste van de drie tegenstanders.”

Merk je een groot verschil tussen Westerlo en de tweedeklassers?

“Het kan ook zijn omdat het al mei is en iedereen er wat door zit, maar ik denk toch dat het tempo wat lager ligt. In sommige fasen kunnen wij wel meer tempo maken, maar in grote delen blijft het hetzelfde. Wij hebben dat niet omhoog kunnen krikken, daaraan merk je dat het voor ons een lang en zwaar seizoen is geweest, niet iedereen zit nog zo fris.”

Behalve Sidibe, Reynaldo en occasioneel, zoals zondag, Owusu spelen er niet veel nieuwkomers. Is er in de transferpolitiek te veel naar kwantiteit en te weinig naar kwaliteit gekeken?

“Ik denk niet dat het een geheim is dat een aantal transfers mislukt is. Westerlo is natuurlijk de laatste jaren verwend met spelers die makkelijk scoorden en van zulke spelers zijn wij toch afhankelijk. Neem bij Bergen Perbet weg en dan staan ze ook een heel stuk lager.”

Tegen Waasland-Beveren speelde De Smet op de flank en Reynaldo centraal, waarna De Smet teleurgesteld naar de kant moest worden gehaald. Tegen KV Oostende begon hij op de bank en stond Reynaldo op de flank. Was die beginopstelling tegen Waasland-Beveren toch geen ongelukkige tactische keuze van Ceulemans?

“Hoewel ik tegen STVV Reynaldo centraal achter Sidibe wél heel goed heb zien spelen. Reynaldo is centraal heel goed, maar op de flank speelde hij in het verleden het meest en dat ligt hem misschien ook het best omdat er de ruimte is en hij acties kan maken. Maar als trainer moet je nu eenmaal keuzes maken en het is begrijpelijk dat je dan iets probeert als je verliest.”

Voor veel spelers loopt het verhaal straks af bij Westerlo – Jef Delen stopt ermee, Dekelver gaat naar Lommel, een aantal anderen weet dat ze zullen vertrekken – speelt dat een rol?

“Het is in elk geval een feit dat de ploeg er volgend seizoen helemaal anders uit zal zien. Maar dat mag ons niet verhinderen om ons best te blijven doen, want de club heeft ons allemaal de kans gegeven en de vorige seizoenen zijn mooi geweest. Ik denk dat iedereen Westerlo toch in eerste wil houden.”

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

“Er is interesse uit binnen- en buitenland en ik voel me wel klaar voor een stap hoger, maar ik wil nu toch vooral focussen op Westerlo, want zij hebben mij een kans gegeven. We moeten nu proberen te winnen en afwachten wat Waasland-Beveren doet (bij gelijke punten komt er een testwedstrijd, nvdr). Op papier zou je zeggen dat wij de betere ploeg zijn, maar misschien missen we de wil om het af te maken, er is een gebrek aan efficiëntie. En af en toe krijgen we een domme goal tegen.”

DOOR RAOUL DE GROOTE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content