Sergio Agüero wordt in januari vader van Lionel.

Anderhalve maand geleden behaalden LionelMessi en SergioAgüero, de twee Argentijnse supertalenten, met hun nationale ploeg samen de gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking. Vorige week scoorden de spitsen allebei in de Champions League waardoor ze Barcelona en Atlético Madrid aan overwinningen hielpen tegen Shakhtar Donetsk en Olympique Marseille. En vorige zaterdag stonden ze tegen elkaar in wat een topper van de competitie moest worden. Maar omdat de blaugrana al na 8 minuten met 3-0 leidden en het na 28 minuten 5-1 stond, was er nooit sprake van een echt duel. Nadien was het immers “uittikken” tot de 6-1 op het bord stond.

Messi en Agüero lieten de (voetbal)wereld voor het eerst met hun onmiskenbare talent kennismaken tijdens het WK onder twintig in Nederland in 2005, in een Argentijns team waarvan Lucas Biglia de aanvoerder was. Ze deelden de kamer met elkaar en kwamen er snel achter dat ze zowat dezelfde interesses hebben. Dat vertaalde zich ook op het veld in een uitstekende verstandhouding. Het WK was trouwens zowat een blauwdruk van het olympisch toernooi, want ook toen klopten de Argentijnen in de halve finale Brazilië – dankzij een wereldgoal van Messi – en in de finale Nigeria. Het was ook de periode waarin Messi stilaan begon door te breken bij Barça, terwijl Agüero nog voor Independiente Avellaneda speelde, de club waarbij hij op vijftienjarige leeftijd was gedebuteerd onder coach OscarRuggeri.

Vandaag worden beide spelers zowat beschouwd als de ‘zonen van God’, DiegoMaradona. En in het geval van Agüero komt dat ook letterlijk dicht bij de waarheid, aangezien zijn vriendin niemand minder is dan de dochter van Pluisje, Gianina. In januari zal ze trouwens bevallen van een zoon die de naam Lionel zal krijgen. De voorzitter van Atlético Madrid liet al verstaan dat hij dadelijk na de geboorte de jongen al aan de club wil binden.

Raúl (30) blijft voor heftige discussies zorgen, zonder te spelen. Het boegbeeld van Real Madrid maakt al sinds een jaar geen deel meer uit van de Spaanse nationale ploeg. Vorige week moest de spits in het CL-duel tegen Zenit Sint-Petersburg ook de volledige wedstrijd op de invallersbank blijven. Gonzalo Higuaín kreeg de voorkeur aan de zijde van Ruud van Nistelrooy. Tegen Espanyol afgelopen zondag antwoordde hij met 2 goals.

Vicente Del Bosque maakte voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en België een selectie bekend zonder verrassin-gen. Hij kondigde wel aan dat er bij de volgende oproeping veranderingen mogen worden verwacht. “Stilstaan is achteruitgaan” haalde hij een oud cliché uit de kast.

Bojan Krkic (18 ), die tegen Armenië zijn debuut maakte, is nu weer verhuisd naar de selectie van de -21-jarigen. Ook Esteban Granero en Sergio Busquets moeten zich bewijzen bij de beloften.

Maxi Rodríguez (27) maakt het lijstje geblesseerden bij Atlético Madrid nog wat langer. De colchoneros kunnen omwille van diverse blessures immers ook geen beroep doen op onder meer Diego Forlán, Ignacio Camacho en Maniche.

Jacobo Ynclan, de 22-jarige linkerflankaanvaller die vorig jaar tekende bij Moeskroen en dan naar Spanje terugkeerde om zich te laten opereren aan de knie, speelt nu bij tweedeklasser Deportivo Alavés.

Joseba Etxebarria (31) zal zijn vijftiende seizoen bij Athletic Bilbao gratis spelen als dank voor alles wat de club voor hem heeft gedaan.

DANIEL DEVOS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content