Het WK rally, dat door de coronapandemie na drie manches werd stopgezet, hervat deze week in Estland.

Dat de rally in het Estse Tartu voor het eerst op de WRC-kalender komt en werd uitverkoren als locatie voor de heropstart van het WRC-seizoen is niet toevallig. Met de Est Ott Tänak heeft de Baltische staat de regerende wereldkampioen als grote attractie. Tijdens deze rally zal het aantal toeschouwers trouwens beperkt worden om coronabesmettingen te vermijden.

De Fransman Sébastien Ogier (Toyota) leidt de WK-tussenstand met acht punten voorsprong op zijn Welshe ploegmakker Elfyn Evans en twintig punten meer dan onze landgenoot Thierry Neuville. De Waal opende het seizoen met een prestigieuze zege in Monte Carlo, werd vervolgens zesde in Zweden, maar viel dan uit in Mexico, waar hij zeer kostbare punten verspeelde. Daarna werd het seizoen afgebroken door de coronacrisis.

Begin augustus ging Neuville weer de baan op en won hij de Rally di Alba in Italië, waar hij zijn Hyundaiploegmaat Tänak klopte. Al werd die rally vooral gebruikt om zijn i20 World Rally Car te finetunen met oog op de WRC-rally van Estland. Elk punt kan nu immers cruciaal zijn in de strijd om de wereldtitel. Want daarna volgen, nadat vorige week de rally van Duitsland werd afgelast, nog slechts drie manches: in Turkije (waar achtvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb ploegmaat wordt van Neuville bij Hyundai), begin oktober in Sardinië en van 19 tot 22 november in België. Dan vormt de Rally van Ieper het decor van een WK-manche, een primeur in de Belgische autosportgeschiedenis. Mogelijk wordt er tussen Sardinië en de Ypres Rally nog een manche gepland, maar daar was bij de deadline van dit magazine nog geen nieuws over.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content