Zware valpartij voor Remco Evenepoel in Ronde van het Baskenland, ook Vingegaard en Roglic bij slachtoffers 

Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard. © Getty

Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard en leider Primoz Roglic gingen in een afdaling zwaar onderuit

Remco Evenepoel (Soudal – Quick-Step), de Deen Jonas Vingegaard (Visma Lease a Bike) en de Sloveense leider Primoz Roglic (BORA-hansgrohe) zijn donderdag tijdens de vierde etappe in de 63e editie van de Ronde van het Baskenland (2.UWT) tijdens een afdaling op iets meer dan dertig kilometer voor de finish zwaar ten val gekomen.

Heel wat renners misten in de snelle afdaling een plotse bocht naar rechts. Ook Evenepoel ging rechtdoor en schoof vervolgens meters ver door. Nadien krabbelde de Belgische kampioen overeind, maar hij moest toch opgeven.

Evenepoel was immers vol op zijn rechterschouder gevallen, waardoor er gevreesd wordt voor een sleutelbeenbreuk. Onze landgenoot is intussen onderweg naar het ziekenhuis voor onderzoeken.

Ook voor Vingegaard is deze editie van het Baskenland afgelopen. De Deen, vorig jaar winnaar van de Tour de France, bleef roerloos op zijn linkerzij liggen terwijl hij werd behandeld. Zijn kleding was volledig gescheurd en op zijn lichaam waren de verwondingen duidelijk zichtbaar. Nadien werd hij met een draagberrie afgevoerd.

Roglic wordt mogelijk nog opgelapt. De koers werd geneutraliseerd, op iets meer dan 27 kilometer voor de finish.

Partner Content