Wielergids ligt in de winkel

© Belga

Na de Tour Down Under en de Tour de San Luis ruilde het internationale peloton de trainingsfiets in voor de competitie. Ook de redactie van Sport/Voetbalmagazine zat in aanloop naar een nieuw wielerseizoen niet stil, voor het vijftiende jaar op rij ligt onze Wielergids in de winkel.

Daarin blikken Michel Wuyts en Rodrigo Beenkens, dé koersgezichten van de VRT en de RTBF, uitgebreid vooruit op het seizoen 2015.

Verder een exclusieve reportage vanuit Polen waar wereldkampioen Michal Kwiatkowski ons rondleidde in zijn middeleeuwse thuisstad Torun. We trokken ook naar de Spaanse Costa’s voor interviews met Alexander Kristoff, de winnaar van Milaan-Sanremo die dit jaar ook in de Ronde van Vlaanderen wil zegevieren, met Philippe Gilbert, die zijn liefde voor zíjn Luik-Bastenaken-Luik uitlegt, en met Sep Vanmarcke, die verklaart waarom hij wil blijven aanvallen.

We belichten natuurlijk ook Greg Van Avermaet, die andere Belgische uitblinker van 2014, met een reconstructie van zijn opmerkelijke sportcarrière: eerst keeper bij SK Beveren, daarna toprenner. Cheng Ji, vorig jaar de allereerste Chinees in de Tour, blikt zelf terug op de moeilijke weg die hij moest bewandelen om profcoureur te worden.

Daarnaast getuigen mensen uit de entourage van Fabian Cancellara en Niki Terpstra over de winnaars van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix 2014. Ook drie grote Belgische talenten – Jasper Stuyven, Tim Wellens en Tom Van Asbroeck – komen aan bod. Zij vertellen over hun ambities in de nabije en verre toekomst.

Verder ook analyses over het (onderschatte) belang van het sturen, de gefakete blessures/ziektes bij renners en de steeds krachtig wordende machtsgreep van het Oostblok op het internationale wielrennen. Ten slotte een terugblik op 49 edities van de Amstel Gold Race die in april 2015 zijn gouden jubileum viert.

Zoals elk jaar vormt ook een uitgebreid dossier het hart van deze special met analyses van alle WorldTourploegen en de gegevens van hun renners, net als die van de belangrijkste ProContinentale teams. Dat wordt aangevuld met het parcours van de grote rondes en de wielerkalender van 2015. Een onmisbare gids dus die u doorheen het nieuwe seizoen moet leiden.

De vijftiende Wielergids van Sport/Voetbalmagazine telt 132 pagina’s en kost 5,95 euro. Vanaf donderdag 29 januari in de winkel te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content