Tim Declercq mist Tour door coronabesmetting, Frans kampioen Florian Sénéchal is zijn vervanger

© Belga Image

Tim Declercq zal vrijdag niet van start gaan in de Tour de France. Dat maakte zijn team Quick-Step Alpha Vinyl dinsdag bekend. De 33-jarige Declercq werd maandag nog opgenomen in de definitieve selectie van de Wolfpack, maar testte intussen positief op COVID-19. Florian Sénéchal, die zich zondag tot Frans kampioen kroonde, is zijn vervanger.

Sénéchal was maandag, samen met Mark Cavendish, aangeduid als reserve. Het is voor Declercq al een woelig jaar geweest op gezondheidsvlak. Eerder miste hij een deel van het voorjaar door pericarditis, een ontsteking van het hartzakje. Die diagnose kwam ook al na een coronabesmetting begin februari.

Het had voor Declercq zijn vierde Tour moeten worden. In 2018 maakte hij zijn debuut, maar reed niet uit. De voorbije twee jaar haalde hij Parijs wel. Vorig jaar bracht hij de rode lantaarn mee naar huis.

Maandag was Declercq al op het vliegtuig naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar de Grand Départ doorgaat, gestapt. Afgelopen zondag testte voor de start van het BK ook Iljo Keisse van Quick-Step Alpha Vinyl al positief op het coronavirus.

Partner Content