Thomas De Gendt valt stil op tweede klim in tijdrit

© ImageGlobe

Thomas De Gendt begon na zijn fantastische derde plaats aan Mont-Saint-Michel ook sterk aan de tweede individuele tijdrit in de Tour de France, maar verloor een pak tijd op de tweede klim.

Thomas De Gendt begon na zijn fantastische derde plaats aan Mont-Saint-Michel ook sterk aan de tweede individuele tijdrit in de Tour de France, maar verloor een pak tijd op de tweede klim.
De Gendt had aan de tussenpunten 6,5 en 13 km de snelste tijd van de eerste 155 renners, maar de Belg van Vacansoleil-DCM finishte na 32 km in Chorges uiteindelijk met een tijd van ‘slechts’ 54’14”, goed voor een voorlopige vijfde plaats op 50″ van leider Tejay Van Garderen (BMC). Onder anderen Chris Froome en Alberto Contador moeten nog starten in Embrun.

‘Ik had natuurlijk gehoopt een betere tijd’, sakkerde De Gendt. ‘Toen ik mijn tussentijden hoorde, dacht ik op een gegeven moment zelfs dat ik aan de finish een minuut voorsprong op de rest zou nemen. Maar op de tweede klim viel ik stil. Ik kon niet meer in mijn hoge ritme terugkeren en verloor daardoor een pak tijd. Tijdens de afdaling trapte ik vol door, voelde geen verzuring, maar had ik de pech dat ik die afwerkte met een 53-11 in plaats van sommigen die daar 58 tanden op het voorblad lieten monteren. Een nieuwe fiets nemen was geen optie’.

‘Ik weet van mezelf dat ik ontplof als ik stilsta. Ik raak dan zeker niet meer in mijn kadans. Ik warm nooit op voor een tijdrit. Ook nu niet, ik heb dat niet nodig. Na één kilometer ben je sowieso opgewarmd. De krachtinspanningen die ik al leverde in de Tour stapelen zich toch wel op. Ik hoop dat ik me kan handhaven binnen de top vijftien van de rituitslag. Ik amuseerde me vandaag wel niet. In die eerste afdaling had ik te veel schrik en bergop zag ik net iets te veel af.’

De Duitser Tony Martin van Omega Pharma-Quick.Step, de winnaar van de tijdrit naar Mont-Saint-Michel, is voorlopig tiende op 1’15” van Van Garderen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content