Riblon wint eerste Pyreneeënrit Tour

© Epa

De Fransman kwam alleen boven op Ax 3 Domaines. Jurgen Van den Broek blijft vijfde in de stand.

De Fransman Christophe Riblon heeft zondag op Ax 3 Domaines de eerste Pyreneeënrit in de Tour gewonnen. Andy Schleck behoudt de gele trui. Jurgen Van den Broeck blijft op de vijfde plaats in het klassement.

Riblon (AG2R) was tijdens de veertiende etappe over 184,5 kilometer tussen Revel en Ax 3 Domaines de enige overlevende van een lange vlucht.

Aan het einde van de slotklim naar Ax 3 Domaines had hij een voorsprong van 54 seconden op de Rus Denis Menchov, die in de spurt om de tweede plaats de Spanjaard Samuel Sanchez versloeg.

Gele trui Andy Schleck eindigde in een groepje met Alberto Contador, Jurgen Van den Broeck, Joaquin Rodriguez en Robert Gesink op 1:08 van Riblon.

Andy Schleck gaf niet het volle pond tijdens de slotklim van Ax 3 Domaines. Tot drie keer toe plaatste Contador een versnelling. Keer op keer wipte Schleck mee, maar daar bleef het bij.

Meewerken of de Spanjaard proberen los te rijden wilde hij niet. Op de duur werkte Schleck Alberto Contador zodanig op de zenuwen dat ze zich samen lieten uitzakken uit de groep favorieten.

Schleck blijft leider met 31 seconden voorsprong op Contador. Van den Broeck behoudt de vijfde plaats in het klassement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content