Remco Evenepoel is terug in België: ‘Nu een trouwkostuum kiezen’

© Belga Image

Remco Evenepoel is terug in het land en dat hebben ze in de aankomsthal van Brussels Airport geweten. Tientallen fans waren samen met zijn familie afgezakt om de 22-jarige wereldkampioen en Vuelta-winnaar Remco Evenepoel voor het eerst op Belgische bodem te zien.

De renners en rensters van de vrouwen- en de mannenploeg kwamen samen met bondscoach Sven Vanthourenhout als eerste de inkomsthal in. Als laatste volgde zilveren Lotte Kopecky en uiteindelijk Remco Evenepoel, in regenboogtrui. Zijn toekomstige vrouw Oumi kreeg meteen een kus en knuffel, gevolgd door mama Agna en papa Patrick. Op de achtergrond weerklonk intussen ‘Merci, Remco’, gezongen door zijn fanclub.

Het was drummen en Evenepoel moest omringd door politie naar buiten geleid worden, terwijl hij in de menigte nog hier en daar een supporter probeerde gelukkig te maken en bloemen en tekeningen in de handen geduwd kreeg.

‘Het is mooi om na twee maanden zo terug te keren in België. Het is echt geweldig. Ik had wel iets verwacht, maar dit niet’, reageerde de wereldkampioen.

Thuis zal hij nu even bekomen en bijpraten met de vrienden en familie die hij gemist heeft. Misschien gaat hij nog wel even langs bij de supporters in zijn thuisdorp Schepdaal, maar eerst staat er nog iets veel belangrijker op het programma.

‘De eerste job die ik te doen heb is een trouwkostuum kiezen. Dat is nog stressvoller dan de wedstrijd zelf. Al ga ik mijn mama alles laten kiezen, zij mag beslissen’, vertelt Evenepoel.

Over een week, op dinsdag 4 oktober, toont Evenepoel zijn regenboogtrui voor het eerst in koers en op Belgische wegen tijdens Biche-Chimay-Binche. Hij moet dus nog even doorbijten vooraleer hij echt mag rusten, maar hij kijkt er wel naar uit.

‘Morgen moet ik toch al terug op de fiets voor een training. Ik kan niet een week niet op de fiets zitten en dan een koers rijden en na tien kilometer lossen. Zo mag mijn seizoen niet eindigen’, is Evenepoel duidelijk.

‘Die trui zal heel veel vermoeidheid wegnemen, puur van de emotie en de euforie. Bovendien is het Philippe Gilbert en Iljo Keisse hun laatste koers samen in België. Het gaat een speciaal moment zijn’, beseft hij.

© BelgaImage

Partner Content